Nieuws & Blog

Valentijnsdag

Deze blog schrijf ik de dag na Valentijnsdag. Deze dag zal ik mij herinnen als de dag, waarop de liefde voor accountants als sneeuw voor de zon is verdwenen. Ook dit laatste is toepasselijk, 14 februari was de dag van DE dooi. De winter was in één klap voorbij.

Lees meer...

Ondernemers mindset

"Zeg, al die blabla verhalen over AOIC, wat levert mij dat op"? Het is april 2011 en een controleklant van mij is door de klantcoördinator van de fiscus benadert voor een project Horizontaal Toezicht. Niet de eerste, zeker niet de laatste. De volgende dag belt hij met het verzoek om even een 'bakkie te doen'.

Lees meer...

It giet oan

Recent had ik het genoegen deel te mogen nemen aan een paneldiscussie over de impact van horizontaal toezicht op de werkwijze van fiscaal intermediairs. Een zaal vol professionals die graag van de fiscus wilden horen wat horizontaal toezicht nu feitelijk voor hun gaat betekenen, in het bijzonder voor wat betreft de interne organisatie.

Lees meer...

Controleren in het MKB - stappen vooruit - Accountant3.0

Controleren in het MKB – langzaam zie ik mogelijkheden en aanknopingspunten om het management in het grotere MKB enthousiast te maken voor iets wat lijkt op Ongoing Monitoring van kritische processen, successen en belangrijkste prestaties. Accountants kunnen hieraan vervolgens een variant van Real Time Assurance (RTA) koppelen. Heel langzaam! De clouds, SBR, BV Nederland in een grote data-bak, glazenbol, sneeuwvlokjes.

Lees meer...

Fairplay - alles over Horizontaal Toezicht

Horizontaal toezicht is een positief model dat wordt gekenmerkt door 'Fair Play'. Het dwingt fiscale afdelingen van bedrijven en fiscale intermediairs om vooraf beter na te denken over de processen, risico's en 'controls' met betrekking tot fiscale advisering en compliance.

Lees meer...

Niets is spannender dan over fraude praten

Over fraude praten is voor veel accountants vaak erg spannend. Leaseauto's, nieuwe secretaresses, de jaarlijkse verhoging, de bonus. Allemaal aardige onderwerpen, maar fraude, fraude is voor accountants [in opleiding] spannender dan het eerste vriendje of vriendinnetje.

Lees meer...